Efter ett lite mediokert SM där jag inte riktigt hann komma i form efter sjukdomen så valde jag att satsa mer på långlopp. Finns dessutom inte så mycket andra tävlingar att åka och långloppen är riktigt roliga race. Hunnit köra tre långlopp sedan SM och lyckats vinna samtliga. Blir en helg till med långlopp och sedan en veckas uppehåll innan det är dags för Vasaloppet där jag hoppas vara i riktigt fin form.
Det första loppet jag körde var Idre-Särnaloppet. Ett klassiskt långlopp som startar på Idre Fjäll och går i mål i Särna. Vi blev direkt ifrån start tre man; Jag, Mikael Sandgren och Johannes Ainegren. Vid Särnaheden fick jag en lucka till övriga och kunde sedan fortsätta ohotad emot segern. Var en del nysnö i spåren och lite svåråkt.

Helgen efter blev det Evertsbergsrännet som p.g.a snöläget blev ändrat så vi åkte ner till Tennäng och vände. Även denna dag var det nysnö i spåren och svårt att göra något innan vändningen. Vi var en stor grupp nere i Tennäng och det var lite varierat om man körde med eller utan valla. Jag körde med valla för dagen. Decimerade gruppen en aning upp emot Risberg men kände ganska snart att det inte är möjligt att gå ifrån helt i det rådande föret. Så det blev en ganska lugn resa fram till 3-4km före mål då jag drog på ett ryck och fick enbart med mig Kalle G. Vi växlade i dragjobbet och höll undan för dom andra när sista backen skulle börja. Jag hade fördel av fästet gentemot Kalle som stakade och fick en lucka i backen upp emot mål och kunde ta årets andra seger.

Senaste helgen var det Icaloppet i Åsarna på schemat. Kört det ett antal gånger förr och tycker banan där uppe är riktigt fin. Nu blev det dock en varvbana p.g.a stormen som gick där i höstas. Under natten och på morgonen inför loppet så snöade det över 1dm. Men dom lyckades få till riktigt fina och bra spår. Men naturligtvis så gick det tyngre att ligga främst i spåret. Jag tror att 90% av fältet valde att gå på ovallat. Men jag valde åter igen att köra med fäste då jag tyckte det var för löst för stavarna och jag känner mig tryggare med fäste. Gick i ganska moderat tempo första 15km varvet. Efter det höll Jerry Ahrlin fart ett tag och det sprack upp en aning. Jag försökte mig på ett ryck efter ca 20km och det sprack upp igen men då vi kom ut på den nya delen av andra varvet så gick det tyngre igen och det samlades ihop. Försökte istället ha en bra position i fältet så jag inte skulle bli instängd när backen vid Storhallen skulle börja. Jag kom fram fint där och körde på. Fick dock inte någon större lucka till Jerry så vi blev tillsammans ända ner till stadion där jag lyckades ta honom i spurten.